Accu-spijkerpistool

Accu-spijkerpistool

filters

Alle filters opnieuw instellen

9 gevonden artikel(en)

DeWalt
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 605,99
incl. BTW
DeWalt
Levertijd: 2-3 weken
€ 674,78
incl. BTW
DeWalt
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 896,45
incl. BTW
DeWalt
Levertijd: 2-3 weken
€ 907,61
incl. BTW
DeWalt C5 accugasnagelapparaat + 1400 nagels 15 mm
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 1.052,68
incl. BTW
DeWalt vervangingsveren (voor 90 mm snoerloos nagelapparaat)
Levertijd: 2-3 weken
€ 34,75
incl. BTW
AEG Brushless accuspijkermachine B18N18 18V soloversie incl. riemclip in draagtas
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 436,34
incl. BTW
DeWalt accu-pennagelapparaat 63 mm 18V basisversie DCN660NT-XJ
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 377,56
incl. BTW
DeWalt C5 Trak-It gaspatroon
DeWalt C5 Trak-It gaspatroon
Levertijd: 2-3 weken
€ 24,55
incl. BTW

Accu-spijkerpistool

Hieronder wordt verstaan een spijkerpistool dat als pneumatisch werktuig in gebruik wordt genomen. Met behulp van dit gereedschap worden spijkers die in een magazijn zitten in verschillende materialen (hout, kunststof, aluminium, metaal, enz.) gedreven of geschoten. Bij een snoerloze spijkerpistool komt de stroom dan uit de accu-voeding en niet rechtstreeks uit het stopcontact. Het bestaande magazijn wordt gebruikt om een groot aantal spijkers op te slaan, die dan met behulp van de pneumatische spijkermachine naar binnen getrokken worden en het 'spijkeren' kan gebeuren zonder dat elke afzonderlijke spijker met een druk op de knop in de machine wordt gestoken. De spijkers zijn achter elkaar gerangschikt, zoals bij een gewone tacker. Om ervoor te zorgen dat de spijkers in de juiste volgorde blijven als ze in het magazijn geplaatst worden, worden ze met elkaar verbonden met behulp van lijm, draad of een plastic band.

Accu-spijkermachines de toepassingsgebieden/praktische test

De accu-spijkermachine, dat op een accu werkt, behoort tot de categorie van indrijfgereedschappen, met behulp waarvan vastzetten mogelijk is op een zeer breed scala van ondergrondoppervlakken. Zo'n gereedschap wordt gebruikt voor het slaan van nietjes en spijkers in hout, baksteen, kalkzandsteen, beton, metselwerk en ook staal. De voornaamste toepassingsgebieden zijn de industrie en de bouwnijverheid. Bij accutoestellen werken is er het bijkomende voordeel dat je meer flexibiliteit hebt door snoerloos gebruik. Afhankelijk van het beoogde gebruik is het belangrijk bij de keuze van het gereedschap te letten op de soort magazijnvulling (mag niet te omslachtig zijn), de spijkerlengte (hangt af van het materiaal waar de spijkers in moeten), de spijkerdiameter, de capaciteit van het magazijn, het ontgrendelingssysteem, de veiligheidsvoorzieningen, de slagenergie en ook het gewicht van het spijkermachine.

Wanneer een vakman een accu-spijkermachine in de praktijk gebruikt, is het belangrijk dat zo'n gereedschap een grotere loopcapaciteit heeft dan andere soorten stroomvoorzieningen, en dat het op verschillende plaatsen tegelijk gebruikt kan worden zonder de stroomvoorziening te moeten wisselen. Bij het gebruik van zo'n werktuig voor het verankeren van bekistingen in de bouw, bijvoorbeeld, is het belangrijk dat hier zoveel mogelijk spijkers verwerkt kunnen worden zonder opnieuw te hoeven laden. Het is ook belangrijk dat de spijkers niet vastlopen in het magazijn en zo het werk onderbreken.

De belangrijkste voordelen nog eens samengevat

  • Significant langere looptijd met behulp van het opladen van de batterijen, vergeleken met apparaten met een gewone kabelverbinding;
  • meer flexibele toepassingsmogelijkheden op verschillende plaatsen tegelijk, omdat er geen kabelverbinding is;
  • door de langere looptijd kun je een groter oppervlak in kortere tijd bewerken.