DUURZAAMHEID BIJ CONTORION

Wij nemen verantwoordelijkheid voor milieu en klimaat

Met duurzame verpakkingen tegen plasticvervuiling

Dozen gemaakt van gerecycled materiaal.

De meeste bestellingen van Contorion worden verpakt in dozen van gerecycled karton en papier. Dit betekent dat in het productieproces geen zuivere vezels of plastic wordt gebruikt. Onze kartonnen dozen zijn biologisch afbreekbaar.

Bespaar op vulmateriaal

Hoe groter de dozen, hoe meer opvulmateriaal we nodig hebben om de artikelen te beschermen. Daarom hebben wij de afmetingen van de dozen geoptimaliseerd en de hoeveelheid vulmateriaal met 30% verminderd. Wij verhogen ook langzamerhand het aantal gerecycled plastic en ecologische alternatieven.

Reclamemateriaal alleen CO2-neutraal

Als wij reclamemateriaal als bijlage naar onze klanten sturen, drukken wij al het materiaal CO2-neutraal. Dit betekent dat de ontvangers van onze 10.000 reclamefolders per maand zich geen zorgen hoeven te maken over de middelen die tijdens het drukken worden verbruikt.

Onze toeleveringsketen

Helaas maakt onze toeleveringsketen het niet gemakkelijk om over de hele lijn tot meer duurzaamheid te komen. De meeste artikelen verlaten ons eigen magazijn. Sommige artikelen worden echter door leveranciers/fabrikanten vanuit andere magazijnen verzonden. We kunnen alleen verbeteringen aanbrengen in ons hoofdmagazijn.

Unsere Lieferkette

Duurzaamheid in het dagelijks kantoorleven

In ons dagelijks kantoorleven besteden we ook aandacht aan duurzaamheid en milieuvriendelijke maatregelen. Zo gebruiken we duurzaam voedsel zoals fairtrade koffie en fruit met een biologisch keurmerk. In plaats van drank in plastic flessen, vinden onze werknemers vooral drank in glazen flessen.

Lunchboxen für Contorion-MitarbeiterBuersten und Geschirr aus nachhaltigen Materialien

Lunchboxen

Als je een lunch in een restaurant bestelt om mee te nemen, kun je onze herbruikbare roestvrijstalen lunchboxen gebruiken. Zo vermijdt je onnodig verpakkingsafval. Een ander voordeel: de warmte geïsoleerde dozen houden het voedsel warm tot het wordt geconsumeerd.

Verbruiksartikelen

Sommige verbruiksartikelen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Hier vertrouwen we steeds meer op duurzame producten. Wij gebruiken bijvoorbeeld duurzaam geproduceerde keukenrollen en milieuvriendelijke vaatwasmiddelen.

Kantoorbenodigdheden en energie

We maken gebruik van gerecycled materiaal voor notitieblokken en plaknotities. Onze kamers worden verlicht met energiezuinige lampen. We gebruiken 100% groene energie in al onze kantoren, waardoor we jaarlijks ongeveer 31.598 kg CO₂ besparen.

Geen water in plastic

Water in plastic flessen behoort sinds 2020 tot het verleden. Onze werknemers kunnen kiezen tussen water in glazen flessen of uit een praktische waterzuiveraar. IJskoud, plat of bruisend: het water wordt naar wens behandeld en de transportwegen worden geëlimineerd.

Zakenreizen

Voor zakelijke afspraken binnen Duitsland maken de meeste van onze werknemers gebruik van de trein. Een voorbeeld: op het traject van Berlijn naar München wordt per vlucht ongeveer 200 kg CO₂ uitgestoten, maar op hetzelfde traject per trein slechts 15 kg.

CO2-neutraal printen

Veel drukwerk, waaronder visitekaartjes en brochures laten wij klimaatneutraal afdrukken. Wij compenseren emissies door klimaatbeschermingsprojecten te steunen.

Wasserfiltersystem spart Verpackungen

Leren van deskundigen en verkennen van initiatieven

Presentatie door Fabian Lemke

Fabian is de oprichter van Nuvantura, een in Berlijn gevestigde start-up met als missie SF6 - het krachtigste broeikasgas dat we kennen - te elimineren uit het elektriciteitsnet. In zijn toespraak liet hij ons kennismaken met de innovatieve ideeën van de start-up.

Lezing door Andreas Pletziger

Als spreker voor het Duitse federale ministerie voor economische samenwerking en ontwikkeling heeft Andreas ons bewust gemaakt van de wereldwijde problemen in de landbouw en duurzame toeleveringsketens. We hebben de oproep ter harte genomen en zijn overgeschakeld op fairtrade koffie.

Fairtrade Kaffee

We zijn net begonnen

Een team van collega's uit meerdere afdelingen werkt er hard aan om Contorion nog duurzamer te maken.

Contact: [email protected]