fetra


Alles voor en door transport fetra

heb je een transportwagen of een transportkar nodig? Dan ben je bij fetra precies op het juiste adres. Het bedrijf maakt hoogwaardige transportmiddelen van staal, aluminium en edelstaal. fetra ondescheidt zich van anderen door een duidelijk design, absolute functionaliteit en maximaal comfort.

Succes op basis van traditie

Alles begon in 1954 toen de afgestudeerde wagenmaker Heinrich Fechtel in Bielefeld begon met de productie van houten steekwagens. Zijn zoon stapt in de volgende generatie van het bedrijf over op de productie van stalen transportmiddelen. Dit was een belangrijke bouwsteen voor de ontwikkeling van het bedrijf zoals wij het vandaag de dag kennen. In 1970 wordt de eerste catalogus uitgegeven. In 1979 ontstaat het tegenwoordig bewezen en gepatenteerde modulaire systeem dat ervoor zorgt dat transportmiddelen gedemonteerd en in deze vorm naar de klanten verstuurd kunnen worden. Deze steekverbindingen zijn echter net zo stabiel als hun gelaste 'collega's'. Dit wordt een volgende succesvolle stap in de geschiedenis van het bedrijf fetra dat door zijn groei in 1984 moet verhuizen naar een grotere productiehal in Borgholzhausen. In 1991 had fetra al 76 medewerkers in dienst die hun intrek namen in het nieuwe bedrijf met een oppervlakte van 4.400 m². Ook in Europa wordt het bedrijfsnetwerk gestaag uitgebouwd; in 1994 wordt de dochteronderneming in Nederland opgericht; in 2004 volgt het filiaal in Frankrijk. In 2008 vindt een omvangrijke modernisering en uitbouw plaats zodat inmiddels meer dan 18.000 m² productie- en magazijnoppervlakte ter beschikking staat.

Een breed assortiment transportmiddelen

Tegenwoordig vind je bij fetra een breed assortiment diverse transporthulpmiddelen zoals

  • Transportkarren
  • Trekwagens
  • Transportwagens
  • Vorkhefwagens
  • Bijzetwagens
  • Lichte wagens
  • Kantelbakken

Ook opberghulpmiddelen zijn verkrijgbaar zoals universele boxen, opvangbakken, wielen en rollers.

Alleen het allerbeste voor de performance van z'n klanten

Bij fetra is kwaliteit niet alleen maar een gewoon keurmerk. Het staat voor elke dag weer opnieuw streven naar een betere performance en service. Het bedrijf wil in de producten die het aanbiedt, een modern design combineren met een maximaal haalbaar praktisch nut. Op deze manier wil fetra een bijdrage leveren om het arbeidsproces van de klanten (vaak bedrijven uit de industrie, bedrijfsleven en dienstverlening) naadloos te laten verlopen. Dankzij jarenlange ervaring kent fetra de eisen die bedrijven in diverse branches stellen aan transportmiddelen, waardoor duidelijke prioriteiten worden gesteld: veiligheid, functionaliteit en comfort. Om deze redenen worden transportmiddelen ontwikkeld die extreem belastbaar en sterk zijn en zelfs op oneffen ondergronden goed te verrijden zijn, d.w.z. dat ze onder alle omstandigheden kunnen worden gebruikt.

Competentie steeds weer opnieuw gedefinieerd

Een beslissende stap in het competentiepartnerconcept was de oprichting van het competentiecentrum in Borgholzhausen in 2010. De nieuwste producten kunnen ter plaatse worden bekeken en uitgeprobeerd. De unieke testbaan maakt het mogelijk om transportmiddelen grondig te testen op verschillende oppervlakken. Veelzijdigheid, functionaliteit en kwaliteit komen hier heel dicht bij elkaar.

Duidelijke prioriteiten – duidelijke voordelen

fetra stelt zeer duidelijke prioriteiten bij de productie van transportmiddelen: veiligheid, functionaliteit en comfort staan helemaal bovenaan op de lijst. De ontwikkelde transportmiddelen zijn extreem belastbaar en goed verrijdbaar, zelfs bij moeilijke ondergronden. Hoge stabiliteit beveiligt de lading en de transporteur. De zich steeds in ontwikkeling bevindende processen in verschillende branches worden bij fetra met veel interesse gevolgd. Met innovatieve verbeteringen lost fetra talrijke problemen van de dagelijkse logistiek op.

De inzet betaalt zich uit

Veel bedrijven, uit welke branche en uit welk land dan ook, kiezen voor de bewezen kwaliteit van de fetra transportmiddelen. De producten van het bedrijf worden in heel Europa gedistribueerd door gekwalificeerde vakhandels. De reputatie van het bedrijf: topkwaliteit tegen concurrerende prijzen. En omdat fetra achter zijn producten staat, geldt er een kwaliteitsgarantie van 10 jaar op vrijwel alle transportmiddelen. De duurzaamheid is niet alleen een belofte, maar ook een garantie.