Hanhart Logo

Top producten van Hanhart

HANHART Grote stopwatch, Type: PRISMA
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 109,69
incl. BTW
HANHART Grote stopwatch, Type: MESOTRON
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 132,50
incl. BTW
HANHART Digitale stopwatch
HANHART Digitale stopwatch
Levertijd: 2-4 werkdagen
€ 68,04
incl. BTW
HANHART Stopwatch met twee wijzers met etui
Levertijd: 2-4 werkdagen
€ 345,13
incl. BTW
HANHART Digitale stopwatch Spectron
Levertijd: 2-4 werkdagen
€ 148,49
incl. BTW
HANHART STOPWATCH M. ETUI, Type: AMIGO
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 111,91
incl. BTW
Veilig betalen
SSL-versleuteling
Gratis verzending
vanaf € 100
Beste kwaliteit
Ontdek ons huismerk STIER

Hanhart 1882 GmbH: een succesverhaal van chronografen

Hanhart 1882 GmbH is een Duits-Zwitsers traditiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van chronografen. Al generaties lang produceert men in Gütenbach in het Zwarte Woud pols- en stopwatches met design en functionaliteit die aan de hoogste eisen voldoen. De esthetisch buitengewone uitvoering van Hanhart polshorloges en chronografen heeft wereldwijd enthousiaste aanhangers. Veel horlogedesigns hebben een lange geschiedenis en worden technisch bijgewerkt en opnieuw uitgebracht. De eerste modellen van hun soort zijn gewilde verzamelobjecten.

Kernactiviteit 

De kernactiviteit van Hanhart 1882 GmbH is een levend bewijs van hun onwrikbare toewijding aan de kunst van de mechanische uurwerken en stopwatches. Terwijl de jaren '70 een verschuiving zagen naar elektronische tijdwaarnemers en veel horlogemerken zich aanpasten aan de moderne trends, bleef Hanhart trouw aan zijn wortels en behield het zijn focus op de productie van chronografen. Deze opmerkelijke vastberadenheid om mechanische tijdwaarnemers te vervaardigen heeft Hanhart een unieke positie gegeven in de horlogewereld. Ze zijn een van de zeldzame horlogefabrikanten die nog steeds stopwatches van de allerhoogste kwaliteit met de hand produceren, waardoor ze een symbool zijn geworden van ambachtelijk vakmanschap en tijdloze elegantie. Met elk tikken van hun uurwerken creëren ze een prachtige harmonie tussen traditie en moderniteit. Het resultaat is een meesterwerk van precisie en betrouwbaarheid, dat elke dag opnieuw de harten van horlogeliefhebbers wereldwijd verovert. Elk jaar zien ongeveer 26.000 met zorg vervaardigde mechanische chronografen en ruim 170.000 elektronische chronografen het daglicht, terwijl ze de indrukwekkende reis beginnen vanuit de fabriek in Gütenbach naar polsen van trotse eigenaren over de hele wereld. Deze voortdurende productie van uitzonderlijke horloges en stopwatches getuigt van de ongeëvenaarde expertise en passie van Hanhart, die al meer dan een eeuw de standaard zetten voor perfectie in tijdmeting.

Geschiedenis 

De geschiedenis van Hanhart is doordrenkt van baanbrekende innovaties en uitmuntend vakmanschap. Na de opening van de horlogewinkel door Johann Adolf Hanhart in Diessenhofen in 1882, zette zijn sportieve zoon Wilhelm Julius het erfgoed voort door in 1924 de allereerste mechanische stopwatch te lanceren, die ook nog eens betaalbaar was voor een breder publiek. Dit betekende een revolutionaire stap, want destijds werden tijdwaarnemers uitsluitend in Zwitserland gemaakt en waren ze als individuele stukken voor "gewone burgers" onbetaalbaar.

Met hun visie op toegankelijkheid voor horloges begon Hanhart in 1926 het productassortiment uit te breiden met pols- en zakhorloges, waarmee ze al snel naam maakten in de horlogewereld. Vervolgens werden in 1935 de dubbelwijzer-stopwatch geïntroduceerd, gevolgd door de legendarische vliegerchronografen "Tachy Tele" en "Kaliber 41" in 1939, die een ongekende nauwkeurigheid en functionaliteit boden aan piloten en luchtvaartprofessionals. Na een onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog hervatte Hanhart in 1948 met trots de productie van vliegerhorloges en vanaf 1957 begonnen ze ook met de levering van chronografen aan de Bundeswehr en Bundesmarine, waardoor ze een vitale rol speelden in militaire operaties.

De voortdurende geest van innovatie leidde ertoe dat Hanhart in 1972 kwartsuurwerken ontwikkelde, die in grote aantallen werden verkocht en het merk nog meer internationale bekendheid gaven. Met een rijke geschiedenis van het voldoen aan de hoogste eisen van leesbaarheid, betrouwbaarheid, robuustheid en precisie, blijft Hanhart een pionier in de wereld van de chronografie. Hun iconische "vlaggenschip", de 417 ES Flyback, dateert uit de jaren '50 en heeft sindsdien een cultstatus verworven onder horlogeliefhebbers over de hele wereld, waarmee de erfenis van Hanhart in stand wordt gehouden voor toekomstige generaties.

Kwaliteitsbelofte 

Bij Hanhart 1882 GmbH wordt traditioneel Zwitsers horlogemakersambacht gecombineerd met Duitse productietechnieken van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf, dat een pionier was in de ontwikkeling van stopwatches en polschronografen, onderscheidt zich tot op de dag van vandaag door de hoogste kwaliteitseisen en vindingrijkheid. Robuustheid, betrouwbaarheid, gemakkelijk af te lezen wijzerplaten en ongeëvenaarde precisie zijn daarom kwaliteitsbeloften die Hanhart graag doet en nakomt. Het succesvolle model PRIMUS werd in 1938 op de markt gebracht en had als opvallend kenmerk een rode drukknop. De rode knop is vandaag de dag nog steeds het handelsmerk van veel chronografen van Hanhart.