Husqvarna

Meer dan 300 jaar innovatie bij Husqvarna

Husqvarna begon in 1689 met de productie van musketten, waarvan de loop de inspiratie vormde voor het Husqvarna-logo. De kernwaarden van het bedrijf - innovatie, ontwikkeling en precisie - vormen de basis van een hele reeks succesvolle producten die voor hun tijd altijd state-of-the-art waren. Een van de belangrijkste onderdelen van Husqvarna is gereedschap voor de bosbouw en de tuin: Contorion is een geverifieerde verkoper voor dit gereedschap van Husqvarna.

Ontdek tuin- en bosbouwgereedschap van Husqvarna

Vooral de Husqvarna grasmaaiers, de Husqvarna zitmaaiers en de robotmaaiers Automower® zijn populair en maken indruk door hun innovatiekracht. Een perfect gazon creëren is heel gemakkelijk - de Automower® maakt weinig geluid en kan zelfs moeilijk terrein aan. Dankzij de navigatie met GPS-ondersteuning kunnen sommige modellen zelfs afgelegen plekken bereiken. Ook vindt hij zelf de weg terug naar zijn laadstation, dat u overal waar u wilt kunt neerzetten. De installatie is relatief eenvoudig en hangt af van het terrein van uw tuin. Er zijn overeenkomstige modellen voor verschillende oppervlaktegroottes. U komt hier meer over te weten in onze Automower-adviseurreeks:

  • Installeer de robotmaaier correct
  • Automower-reserveonderdelen

Husqvarna-blowers zijn krachtig en efficiënt met de power van de natuur: de apparaten zijn niet alleen geschikt voor het verwijderen van bladeren en vuil in buitenruimtes, maar kunnen ook binnenshuis voor schoonmaakwerkzaamheden worden gebruikt. De apparaten hebben allemaal een ergonomisch design en sparen uw rug en armen.

U vindt er ook tal van andere producten op het gebied van tuin- en bosbouwgereedschap, bijvoorbeeld kettingzagen van Husqvarna. Deze zijn zo ontworpen dat ze het milieu en de gebruiker minder belasten met uitlaatgassen. Met de speciale X-TORQ®-motor verbruiken kettingzagen van Husqvarna minder brandstof en dragen bij aan de afname van uitlaatgassen. De accu-aangedreven kettingzagen hebben een krachtige 36 volt Li-ion-accu, die samen met de borstelloze motor hetzelfde vermogen levert als een benzine-apparaat.

Originele reserveonderdelen van Husqvarna zijn essentieel voor duurzaam gereedschap: voor elk tuin- en bosbouwaparaat zijn er passende Husqvarna-accessoires en reserveonderdelen. Om ervoor te zorgen dat uw apparaat op vol vermogen perfect blijft functioneren, moet u de hoogwaardige originele onderdelen van Husqvarna gebruiken, die u hier in de shop kunt vinden.

Hoogwaardige beschermingsmiddelen van Husqvarna

Behalve apparaten is er passende werk- en beschermende kleding voor veilig werken. De kleding is verdeeld in vier verschillende categorieën - Classic, Functional, Technical en Technical Extreme - die geschikt zijn voor verschillende werkomstandigheden. De jacks en werkbroeken van Husqvarna uit de serie "Classic" behoren tot de basisuitrusting, terwijl "Technical Extreme", zoals de naam al zegt, geschikt is voor veelvuldig gebruik onder zware omstandigheden. Alle textielkleding wordt gekenmerkt door robuustheid en comfort.

Omdat ook het hoofd speciale bescherming nodig heeft, heeft Husqvarna praktische en robuuste veiligheidshelmen ontwikkeld. De meeste zijn al uitgerust met geïntegreerde gehoor- en gezichtsbescherming. Op sommige modellen kan optioneel zonnebescherming worden geïntegreerd. Ondanks hun stabiliteit worden Husqvarna-helmen gekenmerkt door hun lage gewicht en zijn daarom bijzonder ergonomisch want ze vormen geen onnodige belasting voor de nek. Ook bij hoge buitentemperaturen is zo'n helm vanwege het uitgekiende ventilatiesysteem comfortabel om te dragen. Ook een hoofdlamp kan eenvoudig aan de helm worden bevestigd, omdat er een speciale uitsparing voor is gemaakt.

De beschermlaarzen van Husqvarna zorgen niet alleen voor meer veiligheid op de werkplek, maar zitten ook bij langere werkdagen comfortabel. De verschillende modellen zijn geschikt voor diverse buitenwerkzaamheden.

Bij tuin- en bosbouwwerkzaamheden kunt u niet zonder handbescherming: of het nu gaat om lichter werk of extra snijbescherming, Husqvarna biedt een breed assortiment aan professionele handschoenen. Ondanks optimale bescherming zijn de handschoenen gemaakt van zachte en rekbare materialen zoals geitenleer en functioneel textiel, zodat u van maximale bewegingsvrijheid kunt genieten.