Logo Katimex

Top producten van Katimex

Katimex kabel oprolmechanisme Kati® Blitz compact
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 128,89
incl. BTW
Katimex kabeltrekkous met geïntegreerd trekoog
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 43,08
incl. BTW
Katimex kabeltrekkous met lus
Katimex kabeltrekkous met lus
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 32,56
incl. BTW
Katimex Kabelmax® oprolsysteem inclusief onderhoudstas en toebehoren
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 353,42
incl. BTW
Katimex kabel oprolmechanisme Kati® Blitz compact 2.0
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 192,28
incl. BTW
Katimex Service Set 2.0 voor Kati® Blitz compact oprolbaar toestel
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 35,78
incl. BTW
Katimex veergeleiderset met 7, 10, 13 mm
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 26,60
incl. BTW
Katimex kabeltrekkous 6-12 mm, 2 lus
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 71,62
incl. BTW
Katimex kabeltrekkous, staal, 2 lussen
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 98,45
incl. BTW
Katimex handlengtemeetinstrument met universele bevestiging voor kabel, diameter 4-35 mm
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 441,65
incl. BTW
Veilig betalen
SSL-versleuteling
Gratis verzending
vanaf € 100
Beste kwaliteit
Ontdek ons huismerk STIER

Katimex - Specialist voor kabellegtechnologie in de bouw, glasvezel- en energiekabels.

Katimex is een klassiek bedrijf, gevestigd in Juenkerath, op korte afstand van zowel de Belgische als de Luxemburgse grens, en dichtbij het Rijn-Ruhrgebied. Het is een familiebedrijf met ongeveer 50 werknemers. Als internationale fabrikant in kabellegtechnologie kan het bedrijf terugkijken op meer dan 40 jaar expertise en ervaring en staat het voor veilige werkfacilitering op het gebied van het leggen van bouw-, glasvezel- en energiekabels.

Kwaliteitsbelofte

Katimex vertrouwt hierbij op zijn jarenlange ervaring in kabellegtechnologie en compromisloze 'Made in Germany' kwaliteit. Het bedrijf heeft, om aan te tonen dat het eersteklas kwaliteit levert, diverse keurmerken met hoge kwaliteitsnormen behaald.

De doelstelling van Katimex is om met hun producten de kabelverwerkende industrie te helpen om projecten gemakkelijker, veiliger en sneller te realiseren.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel

De directie van Katimex zet zich in voor een duurzaam gebruik van hulpbronnen en een verantwoordelijke benadering van maatschappij en milieu. In die zin zet Katimex zich in voor diverse projecten voor mensen met een handicap en steunt kinderhulpprogramma's en regionale initiatieven zoals de Tour d'Europe.

Expertise in drie specialisaties

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de bekabeling van drie belangrijke deelgebieden:

Bekabeling van gebouwen

Kabels en draden zijn de natuurlijke wegen van gebouwen. Ze transporteren basisfuncties zoals stroom en gegevens en voorzien de gebruiker van de nodige signalen. Zonder de juiste kabelinstallatie "stroomt er geen leven door het gebouw", - worden vervolgwerkzaamheden vertraagd, stagneren bouwprojecten in nieuwe of bestaande gebouwen. Automatisering en modernisering, slimme technologie en de brede band vereisen een gestructureerde en normconforme, veilige en snelle elektrische installatie. Katimex® kabeltreksystemen zijn nu onmisbare hulpmiddelen voor kabelleggers en elektriciens wereldwijd.

Aanleg van glasvezelkabels

Tot 80 procent van de investeringskosten voor breedbanduitbreiding zit in de civiele techniek. Deze relatief nieuwe markt ligt tegenwoordig erg in de belangstelling. In de huidige maatschappij, waarbij vrijwel alles online plaatsvindt, is de aanleg van glasvezel een prioriteit.

Katimex® richt zich momenteel op de groeiende vraag naar retrofit glasvezelinstallaties in reeds bestaande buizen met zijn beproefde Kati® Blitz Mini. Naast de kleine diameter heeft het speciaal ontwikkelde Polykat Mini® glasvezelprofiel een hoge stripsterkte en afschuifstabiliteit en een zeer kleine buigradius van 15 mm.

Aanleg van stroomkabels

Ons energiesysteem ondergaat fundamentele, structurele veranderingen: de overgang van fossiele brandstoffen in de energieproductie naar hernieuwbare energie moet worden gewaardeerd. Hoogspanningsleidingen zijn daarbij de levensaders van het elektrische energienetwerk. Met de beproefde producten en machines van Katimex wordt het trekken van energiekabels optimaal ondersteund.

Katimex biedt hulpmiddelen voor bijna elke toepassing, of het nu gaat om bekabeling in huis, uitbreiding van glasvezelnetwerken of energiekabels in de ondergrondse kabelaanleg. Zelfs het trekken van kabels onder moeilijke omstandigheden, zoals in bezette lege buizen, met gebogen routes of in kleine ruimtes is met Katimex producten geen probleem en kan in een mum van tijd worden gerealiseerd. De producten van Katimex kun je onderverdelen in de volgende categorieën:

 

  • Aantreksystemen, zoals kabelintreksets
  • Inblaasapparaten
  • Kabeltrekhulzen
  • Haspelsystemen, zoals een haspelas
  • Kabel- en draadgeleidingssystemen, zoals kabeltrommelafrollers, vlakbedhaspels en hydraulische kabeltrommelheffers
  • Lieren / toevoerapparaten, bijvoorbeeld de hijslier

 

Enkele producten uitgelicht:

Kabelmax

Deze stabiele en toch flexibele kabeloproller wordt gebruikt voor installaties onder de vloer in bedrijfsgebouwen. De aluminium korf van het apparaat kan tot 80 meter glasvezelprofiel bevatten. Aan het begin van de band is een geleidekop gemonteerd, die langs de in het kanaal liggende kabels glijdt en voorkomt dat de band blijft haken.

Hydraulische kabeltreklier KZW-UP30

Met deze hijslier kunnen zelfs zware lierkabels en stroom- en telecommunicatiekabels zonder problemen worden getrokken. Dit kabeltreksysteem maakt indruk met zijn enorme prestaties van maximaal 30 kilonewton en een snelheid tot 65 meter per minuut.

Modulair injectiesysteem X-Blow® Micro

Dit modulaire injectiesysteem bestaat uit een handmatige voedingseenheid, een deelbare injectiekamer en een persluchteenheid. Met hoge inblaasprestaties worden glasvezelkabels zorgvuldig in lege buizen of SNR geblazen over een afstand tot 1.500 meter.