Logo Nedo

Top producten van Nedo

NEDO Hoekmeter Winkeltronic, resolutie 0,1 graden, Lengte: 600 mm
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 188,09
incl. BTW
NEDO Hoekmeter Winkeltronic, resolutie 0,1 graden, Lengte: 400 mm
Levertijd: 2-4 werkdagen
€ 168,92
incl. BTW
Veilig betalen
SSL-versleuteling
Gratis verzending
vanaf € 100
Beste kwaliteit
Ontdek ons huismerk STIER

Nedo: Innovatieve producent van precisie meettechnologie uit Dornstetten

Het bedrijf Nedo, gevestigd in Dornstetten, produceert moderne meettechnologie voor professioneel gebruik en heeft zowel nationaal als internationaal landmeters, bouwvakkers en industriële klanten in zijn klantenbestand.

Geschiedenis en kernactiviteit

Nedo produceert meettechnologie voor professionele gebruikers in de bouwsector in heel Europa en wereldwijd. Deze technologie wordt verkocht via gekwalificeerde dealers in meer dan 100 landen. Voor de Noord-Amerikaanse markt verloopt de verkoop bijvoorbeeld via het distributiekantoor en magazijn in Kentucky. Ondanks de sterke internationale focus met een exportaandeel van meer dan 75 procent blijft het bedrijf, dat al vier generaties lang geleid wordt door de familie Fischer, stevig geworteld in Dornstetten en het Zwarte Woud.

Met 145 medewerkers op het hoofdkantoor in Dornstetten en een dochteronderneming in Zwitserland, produceert Nedo hoogwaardige meetinstrumenten voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Daarnaast vervaardigt Nedo ook op maat gemaakte producten voor grote bedrijven zoals Daimler.

Kwaliteitsbelofte

Nedo hecht grote waarde aan kwaliteit bij het testen van zijn producten door bouwvakkers en landmeters. De betrokken ingenieurs en ontwikkelaars brengen daarbij expertise en ervaring mee uit vakgebieden zoals mechanica, elektronica, mechatronica en optica. Het bedrijf legt speciale nadruk op de intuïtieve bediening van de geproduceerde producten en op het feit dat alle meetinstrumenten betrouwbaar functioneren, zelfs onder soms extreme werkomstandigheden op de bouwplaats. De kwaliteit van de Nedo-producten op het gebied van productontwerp wordt ondersteund door verschillende gewonnen designprijzen, zoals de "red dot design award" en de International Design Award Baden-Württemberg.

Het bedrijf volgt een continu verbeteringsproces (KV-proces) dat voortdurend wordt gecontroleerd en geoptimaliseerd. De Nedo-producten zijn tevens gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001:2015 en worden vervaardigd volgens de bijbehorende kwaliteitsnormen. Het bedrijf geeft de voorkeur aan productie in eigen land (Duitsland en Zwitserland) in plaats van productiefaciliteiten naar het buitenland te verplaatsen. Om deze concurrentiepositie te bereiken, maakt Nedo gebruik van strikt kostenbeheer en doet het aanzienlijke investeringen in productiefaciliteiten. Dankzij de grote mate van interne productieafhankelijkheid is Nedo relatief onafhankelijk van leveranciers, waardoor alle productieprocessen en daarmee ook de productkwaliteit altijd onder toezicht van eigen medewerkers staan. Dit heeft niet alleen invloed op de kwaliteit van de producten, maar ook op de service: leveringstermijnen worden nagekomen en maatwerkoplossingen vormen geen probleem.