NWS Logo

Top producten van NWS

NWS montage en opleiding gereedschapskoffer Basic, 23 st.
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 309,60
incl. BTW
NWS krimptang en adereindhuls assortiment 143-BIS
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 55,90
incl. BTW
NWS Elektriciens gereedschapkoffer Premium, 24 stuks
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 827,28
incl. BTW
Veilig betalen
SSL-versleuteling
Gratis verzending
vanaf € 100
Beste kwaliteit
Ontdek ons huismerk STIER

NWS - Kwaliteitsgereedschap uit Solingen

NWS is een Duits bedrijf dat hoogwaardig handgereedschap ontwikkelt en produceert. Sinds de oprichting in 1973 en gevestigd in Solingen, werkt het nauw samen met klanten, leveranciers en vakmensen om altijd het perfecte product te kunnen leveren. Naast individueel handgereedschap, zoals tangen en schroevendraaiers, biedt deze gereedschapsfabrikant ook complete sets aan, waaronder elektriciensgereedschapskisten en montage- en trainingsgereedschapskisten.

Gereedschapskisten voor loodgieterswerk

Vanaf het begin was het voor de oprichter van NWS, Willibald Nöthen, duidelijk dat hij zijn jonge bedrijf niet kon laten floreren met standaardproducten, gezien de grote concurrentiedruk in de jaren 70. Daarom zette het team in Solingen volledig in op innovatief gereedschap dat slimme functionaliteit combineert met topkwaliteit en ergonomisch ontwerp. En die toewijding is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven. Het handgereedschap van NWS maakt het werk eenvoudiger, zoals de Waterpomptang ClassicPlus, die een 40 procent hogere grijpkracht heeft dan de ISO-norm. De veiligheidsgereedschappen van het bedrijf worden vooral gewaardeerd door elektriciens, zoals de momentsleutel 1000V, die is uitgerust met speciale meerlaagse isolatie. Bovendien zijn veel gereedschappen van NWS verkrijgbaar als doordachte sets of als volledig uitgeruste gereedschapskisten, zoals de handige gereedschapskisten voor elektriciens. Klanten hebben ook de keuze tussen standaard- en premiumvarianten voor hun elektriciensgereedschapskist. Er is ook een speciale gereedschapskist voor loodgieterswerk beschikbaar, die al is gevuld met hoogwaardige gereedschappen. De andere montage- en trainingsgereedschapskisten van het bedrijf bevatten ook uitsluitend hoogwaardig gereedschap, geproduceerd in Duitsland.

De kernactiviteit van het bedrijf

De kernactiviteit van het bedrijf uit Solingen blijft de ontwikkeling en productie van hoogwaardig handgereedschap in Duitsland. Naast het hoofdkantoor in Solingen heeft het bedrijf nog twee andere productielocaties in Steinbach-Hallenberg en Schwarza. Voortdurende innovatie en het streven om het werk van vakmensen te vergemakkelijken en productieprocessen in de industrie te versnellen, blijven de medewerkers van het bedrijf drijven. Met name voor zijn tangen en schroevendraaiers staat de gereedschapsfabrikant uit Noordrijn-Westfalen bekend, evenals voor zijn assortimenten, zoals de volledig uitgeruste gereedschapskoffers voor elektriciens.

De geschiedenis van NWS

In 1973 richtte Willibald Nöthen zijn kleine bedrijf in Solingen op. De afkorting NWS staat voor "Nöthen Werkzeugqualität Solingen". Voorafgaand aan dit avontuur werkte Nöthen als verkoopleider voor gereedschap bij een smederij en gereedschapsfabriek. Vanaf het begin koos het jonge bedrijf voor speciaal en doordacht gereedschap, en het verwierf al snel een goede reputatie. Na de hereniging van Duitsland bouwden de inwoners van Solingen een nieuwe productielocatie op in Steinbach-Hallenberg, in de traditionele gereedschapshoofdstad Thüringen. Sinds 2008 heeft het bedrijf ook een andere productielocatie in het Thüringse Schwarza.

Het kwaliteitsbelofte

NWS heeft uitgebreide controlesystemen om de hoge kwaliteit van zijn gereedschap en gereedschapskoffers te waarborgen. Het bedrijf vertrouwt hierbij op de productielocatie in Duitsland, waar het hoogwaardig handgereedschap ontwikkelt en produceert op zijn drie eigen locaties.