Top producten van VARIOfit

Veilig betalen
SSL-versleuteling
Gratis verzending
vanaf € 100
Beste kwaliteit
Ontdek ons huismerk STIER

VARIOfit

 

Achter elk sterk merk staat een sterke fabrikant.

Met VARIOfit®, het handelsmerk van CORDES, profiteer je van de flexibiliteit van een ervaren fabrikant.

Alles begon met de oprichting van het bedrijf in 1960 en de uitvinding en patentering van het eerste transportmiddel: de Möbelhund®.

Continue ontwikkelingen, TÜV-certificeringen, een complexe, deels geautomatiseerde poedercoatinstallatie die deel uitmaakt van de eigen productie, evenals product- en productie-uitbreidingen maken CORDES vandaag tot de fabrikant die altijd een competente gesprekspartner is voor zijn klanten, de vakhandel en zijn gebruikers. Op een vloeroppervlak van ongeveer 85.000 m² en een productie- en opslagruimte van 43.000 m² verwerken ongeveer 550 werknemers ca. 800 ton staal per maand.

VARIOfit als specialist voor eenvoudige en solide transportoplossingen

VARIOfit is het handelsmerk van CORDES GmbH & Co. KG in Harsefeld bij Hamburg. Het bedrijf is opgericht in 1960 en heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in eenvoudige en solide transportsystemen voor het hanteren van zware lasten door één persoon. Vandaag telt het bedrijf 550 werknemers en een productie- en opslagruimte van 44.700 m².

De slogan is "De perfecte vorm van transport". VARIOfit producten worden voornamelijk gebruikt in magazijnen en werkplaatsen. Daar hebben zij een reputatie van grote duurzaamheid en betrouwbaarheid opgebouwd. VARIOfit producten zijn TÜV-gecertificeerd en garanderen een hoge arbeidsveiligheid.

Het productassortiment bestaat uit vier families: wagens, rolplateaus, karren, palletopzetwanden en Möbelhunde.

  • De familie Wagens is onderverdeeld in tafelwagens en systeemwagens, waarbij de laatste gedeeltelijk zijn uitgerust met opklapbare beugels. De tafelwagens zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met twee laadvlakken en als commissiewagens met drie laadvlakken. Voor bijzonder zware lasten is ook een tafelwagen met dodemansrem verkrijgbaar. De bandenwagen is speciaal ontworpen om autobanden op te bergen en kan ook als opbergrek worden gebruikt.
  • De familie Rolplateaus omvat eenvoudige apparaten zoals rollers voor kartonnen dozen en rolplatforms, maar ook rollers voor vaten, lange materialen en tafel-hefboomrollers, die kunnen worden gebruikt om zware voorwerpen op te tillen.
  • De productfamilie steekwagens omvat zowel conventionele steekwagens voor zakken als speciale steekwagens voor stoelen, meubels of vaten. Er wordt ook een zijlader-platformwagen aangeboden. Daartoe behoren ook systemen voor het veilig vervoeren van stalen vaten, zoals vatenkiepwagens en vatenkarren.
  • De vatenkar met dodemansrem is een stevig gelaste en opklabare constructie van profielstaal. Deze kar is voorzien van een draaibare duwstang met dodemansbediening, waardoor het ook veilig is om zware lasten te hanteren (het apparaat is goedgekeurd voor een belasting tot 250 kg). De vatenkar met dodemansrem is geschikt voor het transport van plaatstalen vaten met een inhoud tot 200 liter, die met de geïntegreerde spanband rechtop worden vastgezet.
  • Palletopzetwanden zijn rechthoekige roosters die op Europallets worden geplaatst en kunnen worden uitgebreid tot gaascontainers.
  • Möbelhunde zijn eenvoudige transportplateaus voor zware meubelstukken met drie of vier zwenkwielen en worden aangeboden in verschillende maten en draagvermogens met kunststof wielen of thermoplastische banden. De term 'Möbelhund' is een beschermde merknaam van Cordes. De Möbelhund werd al in 1960 gepatenteerd en was het eerste product van het bedrijf.

Naast deze productfamilies worden ook oplossingen voor de industrie aangeboden, bijvoorbeeld voor afvalverwijdering, behandeling van stalen flessen, behandeling van vaten, behandeling van banden, enz. Deze industrieoplossingen omvatten producten die geschikt zijn voor een bepaald toepassingsgebied.

Voor alle productfamilies is er ook een ruime keuze aan accessoires zoals extra plateaus, roosters, bakken en handgrepen.

Het productsysteem is modulair, vier bodemsplateaus van verschillende grootte vormen de basis. VARIOfit transportoplossingen worden bovenal gewaardeerd om hun robuustheid en duurzaamheid. Zo zijn alle metalen onderdelen geëmailleerd in de voor het merk typerende kleur blauw. Toch zijn ze nog licht dankzij speciale constructies met bijvoorbeeld een L-profiel. Innovaties zoals het EasySTOP remsysteem zorgen voor een veilige hantering, ook van zware lasten. VARIOfit biedt ook op maat gemaakte producten voor professionele gebruikers aan.

VARIOfit producten worden niet rechtstreeks door de fabrikant verkocht, maar uitsluitend via gespecialiseerde dealers.