Lamello


Lamello - verbindingstechnologie met systeem en functionaliteit

Het in 1944 opgerichte bedrijf is een van de pioniers van de houtverwerkingstechnologie en overtuigt sinds de uitvinding van het Lamello-systeem in 1955, professionals met efficiënte apparatuur en bijpassende accessoires. Al in 1956 bracht de fabrikant de eerste stationaire groeffreesmachine op de markt. Sinds de oprichting van het bedrijf als een eenvoudige schrijnwerkerij zijn de machines voortdurend verbeterd met innovatieve ideeën en aangepast aan de behoeften van industrie en ambacht. Daarbij staan moderne systeemoplossingen die veelzijdig kunnen worden toegepast, centraal. Het veelzijdige productpalet wordt gekenmerkt door hoogwaardige producten met een ergonomische vormgeving en gebruiksgemak. Alle apparaten onderscheiden zich door efficiëntie en een lange levensduur.

Krachtige apparaten voor de hoogste eisen van Lamello

Lamello verbindingstechnologie omvat zorgvuldig vervaardigde apparaten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, evenals bijpassende accessoires. Efficiënte oplossingen op het gebied van houtverwerkingstechnologie bieden tal van voordelen:

  • Productie van hoogwaardige materialen
  • Veelzijdige toepassingsmogelijkheden
  • Geschikt voor snelle montage
  • Maschines met krachtige motoren

Lamello frees - compacte machine voor diverse toepassingen

Een Lamello groeffreesmachine kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Met de krachtige freesmachine kunnen hout- en plaatmaterialen nauwkeurig en precies worden bewerkt. Professionele gebruikers in schrijnwerkerijen, meubelmakerijen en andere werkplaatsen gebruiken de efficiënte machines voor het maken van vaste en demonteerbare verbindingen van platen. De groeffreesmachines zijn uitgerust met een krachtige motor en zijn ook geschikt voor het frezen van schaduwvoegen en groeven van panelen. Met de ontwikkeling van de Lamello Zeta P2 heeft het bedrijf een innovatief werktuig gecreëerd dat is voorzien van een nieuw verbindingssysteem met profiel. Het profielgroef-freesproces wordt automatisch uitgevoerd door de gebruiksvriendelijke machine. Het apparaat wordt gekenmerkt door z'n betrouwbare, procesveilige en slijtagearme technologie. De compacte constructie en het lage gewicht maken comfortabel werken mogelijk. Aangezien de profielgroeffreesfunctie kan worden uitgeschakeld, kan het apparaat ook worden gebruikt als een standaard groeffreesmachine. Daardoor kunnen met deze efficiënte machine tot 14 extra toepassingen gemakkelijk worden uitgevoerd.

Lamello houtverbinding – kleine hulp voor een optimale vormstabiliteit

Lamello houtverbindingen zoals houten en kunststof-lamellen worden gebruikt voor verlijming, verstijving en de verhoging van de schuifsterkte, en om de met elkaar verbonden panelen goed uit te lijnen. De houten verbindingsplaatjes zijn voorzien van ronde randen voor een gemakkelijk inschuiven en verhoogde geleidingsribbels voor een optimale, nauwkeurige pasvorm. De producten zijn geschikt om snel en gemakkelijk te worden aangebracht en passen zonder problemen in de groef. Verbindingen met een hoge pasnauwkeurigheid en een optimale lijmverdeling overtuigen met een hoge vormstabiliteit. Voor de fabricage van de houten lamellen gebruikt het bedrijf uitsluitend rond hout uit de regio rond het hoofdkantoor in Bubendorf.