Toevoegingsmiddelen

Toevoegingsmiddelen

filters

Alle filters opnieuw instellen

2 gevonden artikel(en)

Steekelektrode
Nieuw in het assortiment
Levertijd: 1-3 werkdagen
€ 140,36
incl. BTW (4 kg/PU)
Steekelektrode
Nieuw in het assortiment
Levertijd: 1-3 werkdagen
€ 128,91
incl. BTW (4 kg/PU)

Toevoegingsmiddelen

Of het nu voor beginners of ervaren lassers is, in de online shop zijn de juiste producten verkrijgbaar. Toevoegingsmiddelen maken het lassen veel gemakkelijker en zorgen ervoor dat het werkstuk er veel professioneler uitziet. Het belangrijkste is dat de lasnaad niet te dik is en zeker niet te dun. Natuurlijk moet de naad ook houden - daarvoor zorgen geschikte toevoegingsmiddelen.

Welke toevoegingsmiddelen zijn geschikt om te lassen?

In bijna alle werkgebieden is lassen noodzakelijk. Laswerkzaamheden vinden plaats in de bouw, in elke autoreparatiewerkplaats en ook in particuliere huishoudens. Loodgieters lassen waterleidingen aan elkaar. De kleinste draadjes in radio's of andere elektrische apparaten worden snel gerepareerd door fijnmechanici. De volgende toevoegingsmiddelen met uitstekende laseigenschappen zijn verkrijgbaar in de shop:

  • staafelektrode
  • lasdraad
  • wolfraamelektrode
  • autogeen lasdraad
  • MIG/MAG-lasdraad

lasdraden of lasstaven als verbinding tussen twee werkstukken

Na verhitting worden lasdraden zacht en vormen een zichtbare naad tussen twee werkstukken. Daarom is het des te belangrijker dat de kleur van de lasstaaf ongeveer overeenkomt met het gebruikte materiaal. Niet alleen het latere uiterlijk is echter doorslaggevend, maar vooral ook de levensduur. Daarom kiest de vakman/vakvrouw voor lasstaven van aluminium/magnesium, edelstaal of zwart/wit.

Ongelegeerde materialen worden het gemakkelijkst verbonden met een autogeen lasstaaf. De draden zijn galvanisch verkoperd en worden gebruikt op plaatsen waar ze niet zichtbaar zijn.

MIG/MAG-lasdraden worden gekenmerkt door hun dunne structuur. Ze worden om een spoel gewikkeld en zijn uitstekend geschikt voor het solderen van fijnmechanische onderdelen en elektrische draden. Deze draden zijn hooggelegeerd verkrijgbaar.

Het beste resultaat dankzij de staafelektrode

De basisch omhulde staafelektrode biedt een zeer hoge slijtvastheid. Deze elektroden zijn vooral geschikt voor het lassen aan boorijzers, stootplaten of transporschroeven. Een belangrijk kwaliteitskenmerk bij het lassen is de uiterst gladde naad met een vloeiende overgang.

Speciale staafelektroden zijn perfect toevoegmateriaal bij het lassen, omdat ze uitzonderlijk goede eigenschappen hebben. Met dit toevoegingsmiddel zijn overgangen zonder inkepingen gegarandeerd. De staafelektroden met speciale eigenschappen kunnen ook goed op wisselstroomtransformatoren worden gelast. Het maken van een zogenaamde hoeklasverbinding zonder overblousing is goed mogelijk. De lasnaden met deze elektroden zijn zelfs bestand tegen röntgenstralen. Sommige producten zijn zelfs bestand tegen natte corrosie. Het visitekaartje voor de uitstekende producten van onze webshop is het mooie eindresultaat.