Duimstok

Duimstok

filters

Alle filters opnieuw instellen

11 gevonden artikel(en)

HULTAFORS Kunststof duimstok wit, Lengte: 1 m
Levertijd: 1 werkdag
€ 20,21
incl. BTW
Contorion vouwmeter 2m zwart met logo
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 5,90
incl. BTW
STIER duimstok 2 m
STIER duimstok 2 m
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 9,41
incl. BTW
Festool Duimstok MS-3M-FT1
Festool Duimstok MS-3M-FT1
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 20,58
incl. BTW
Wiha vouwliniaal Longlife® Plus Composiet 2 m metrisch, 10 schakels rood/zwart
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 16,07
incl. BTW
HULTAFORS Houten duimstok'Schwedenmeter', Lengte: 2 m
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 9,89
incl. BTW
BMI Houten duimstok, wit/geel, Lengte: 2m
Levertijd: 2-4 werkdagen
€ 12,77
incl. BTW
Wiha vouwlineaal Longlife® 2 m metrisch, 10 schakels wit
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 13,71
incl. BTW
HAZET Duimstok 2154-200
HAZET Duimstok 2154-200
Levertijd: 1-2 werkdagen
€ 14,85
incl. BTW (10 stuks./ PU)
Wiha vouwlineaal Longlife® 1 m metrisch, 10 schakels wit
Levertijd: 2-3 weken
€ 11,83
incl. BTW
Brilliant Tools Duimstok
Brilliant Tools Duimstok
Levertijd: 2-3 weken
€ 28,16
incl. BTW

Duimstok & meetliniaal

Er zijn bepaalde gereedschappen die in elke gereedschapskist en werkbank moeten zitten - in welke bedrijfstak je ook werkt. Daar hoort zeker een professionele, universeel toepasbare duimstok bij. Hiermee kunnen snel, gemakkelijk en toch heel precies metingen gedaan worden. Dit kan nuttig zijn in deze situaties, bijvoorbeeld:

 • Inspectie van een bouwplaats: hier kunnen bijvoorbeeld kamerafmetingen in een handomdraai worden vastgelegd en in een plattegrond worden genoteerd.
 • Review van werkstukken die al verwerkt zijn: bij de kwaliteitscontrole van het werk kan een duimstok gebruikt worden om snel te controleren of de opgegeven afmetingen nageleefd zijn.
 • Selecteren van onderdelen en werkmateriaal: vooral bij onderdelen zoals buizen of stroken die in verschillende maten en lengtes verkrijgbaar zijn, kan met een duimstok snel een geschikte keuze gemaakt worden.
  • Bij Contorion vind je een ruime keuze aan duimstokken die van elkaar verschillen wat hun diverse eigenschappen betreft. Kies het juiste model en bestel het gemakkelijk in onze online winkel.

   Vouwmeter voor dagelijks gebruik: verschillende robuuste modellen bij Contorion

   Bij het kiezen van een duimstok - in de moderne tijd ook wel meetlat genoemd - moet je op verschillende aspecten letten. Een bijzonder belangrijke factor is de robuustheid van het gereedschap. Omdat hij meestal uit tien scharnierende schakels bestaat, die elk ongeveer 20 centimeter lang zijn, wordt hij voor het meten opengevouwen en dan weer opgevouwen. De staaf moet deze hoge mechanische belasting ook na veel gebruik zonder problemen kunnen weerstaan. De duimstokken bij Contorion zijn gemaakt van materialen als hout, staal of aluminium en worden soms in het bijzonder tegen slijtage beschermd door speciale veerverbindingen. Een ander belangrijk argument om te overwegen als je een duimstok koopt is de nauwkeurigheidsklasse. Deze is gestandaardiseerd volgens de Europese Richtlijn en geeft informatie over de foutgrenzen van de meetlat. Afhankelijk van de gewenste toepassing kies je een model met classificatie I, II of III.

   Koop zonder veel moeite meetlatten van merkfabrikanten online

   Kies een meetlat uit het Contorion-assortiment en vertrouw op een constant hoge merkkwaliteit die geschikt is voor professionele behoeften. Fabrikanten als BMI, FORMAT of Gedore Tool Center laten niets te wensen over op het gebied van duurzaamheid, functionaliteit en hanteerbaarheid. Overtuig jezelf en bestel je meetlatten net als andere gereedschappen voortaan bij Contorion.

   Vind de juiste duimstok voor professionele en amateur doe-het-zelvers bij Contorion

   In ons assortiment vind je een grote keuze aan duimlinialen in de categorie 'Meten & Controleren', die niet alleen een maximale meetnauwkeurigheid beloven, maar ook een aantal andere eigenschappen hebben die ze bijna onmisbaar maken voor dagelijks gebruik in de ambachtelijke sector. Onze duimstokken zijn dus bijzonder slijtvast, gemakkelijk te lezen en flexibel van ontwerp, maar blijven toch hard en stabiel. Dit betekent dat ze zonder problemen bestand zijn tegen regelmatig gebruik en je lange tijd zullen vergezellen bij je dagelijkse werk. Kies uit modellen van gelakt glas berkenhout, kunststof of beukenhout en krijg toegang tot een groot aantal verschillende modellen. Je kunt bij ons de volgende soorten duimstokken kopen:

   • Vouwstokken van hout, kunststof of metaal
   • LM-linialen
   • Stalen duimstokken
   • Stalen linialen
   • Aluminium werkstokken
   • Telescopische duimstokken
    • Vertrouw op de betrouwbaarheid en kwaliteit van bekende merkfabrikanten zoals Vogel of BMI.

     Lichtmetalen duimstokken voor langdurige meetnauwkeurigheid op het hoogste niveau

     In de regel zijn duimstokken van hout of kunststof gemaakt; maar er zijn ook af en toe modellen van lichtmetaal te vinden. In deze versie zijn de afzonderlijke schakels van bijzonder stevig aluminium, met aan weerszijden een precieze millimetergradering. Anders dan bij de houten of plastic modellen zijn de nummers en verdelingen niet gedrukt op en bedekt met een beschermende lak, maar diep in het aluminium geëtst. De lichtmetalen versie is iets duurder in aanschaf, maar hij heeft een zeer hoogwaardige afwerking. Het maakt niet uit welk meetlatmodel je kiest: Contorion is je competente partner voor het meten en testen van technologie op het hoogste niveau.