Bevestigingstechniek

Topcategorieën "Bevestigingstechniek"

Naast klassieke producten zoals schroeven en moeren omvat de categorie bevestigingstechniek en verbindingstechniek ook allerlei andere bevestigingselementen en hulpmiddelen die gebruikt worden om constructies in de bouwpraktijk te bevestigen. De moderne bouwtechniek stelt niet alleen aanzienlijk hogere eisen aan materialen, gereedschap en hulpmiddelen dan vroeger, maar kent ook veel meer vormen van bevestiging. Enkele voorbeelden die dit feit op indrukwekkende wijze aantonen zijn:

  • Gebouwen van gewapend beton of metselwerk worden bekleed met gevels van hoge kwaliteit, zowel om functionele als om esthetische redenen. Stalen kolommen zijn met pluggen verbonden met betonnen funderingen en stalen balken zijn aan de wanden bevestigd.
  • De geprefabriceerde wanden zijn met wrijving aan elkaar bevestigd, d.w.z. vast en onbeweeglijk.
  • Ventilatiekanalen en pijpleidingen worden opgehangen en vervolgens optisch aan het oog onttrokken door middel van verlaagde plafonds.

Er is dus bijna geen enkele vorm van bouwpraktijk, van industriële constructie tot bruggen- en tunnelbouw, voertuigbouw en machinebouw, waarin niet dagelijks talloze vormen van bevestigings- en verbindingstechniek gebruikt worden. Hoewel schroeven, klinknagels en bouten hier de belangrijkste bevestigingsmiddelen zijn, worden spijkers of tackers vaak gebruikt om stoffen, folies en isolatiemateriaal vast te zetten

Bevestigings- en verbindingstechniek die lang meegaat

Contorion biedt je een uitgebreid assortiment bevestigingstechniek en verbindingselementen, dat niet alleen schroeven en pluggen omvat, maar ook talrijke andere gereedschappen voor afstellen en bevestigen. Overal waar leidingen en kabels niet onder het pleisterwerk in de muur gelegd kunnen worden, worden bijvoorbeeld zogenaamde bevestigingsclips gebruikt, die meestal van kunststof zijn en met een schroef aan het plafond of de muur bevestigd worden. Op hun beurt worden rollagers, glijlagers en gewrichtslagers gebruikt voor verankeringsvrije, elastische installatie van machines, terwijl hulpmiddelen zoals samengestelde mortel, statische mengers en multifunctionele lijmen en afdichtingsmiddelen het uitgebreide gamma bevestigingstechniek afronden.

Vastleggingstechniek voor professionals - vertrouw op fabrikanten van bekende merken!

In zijn assortiment bevestigings- en verbindingstechniek vertrouwt Contorion steeds meer op samenwerking met bekende merkfabrikanten als Abus, Fischer en Prebena. Deze namen staan voor producten van hoge kwaliteit die je niet alleen qua functionaliteit zullen overtuigen, maar ook qua hanteerbaarheid, robuustheid en vormgeving. Contorion is niet alleen je specialist en directe verkoper voor bevestigingstechniek, maar ook je aanspreekpunt en dienstverlener voor alle andere benodigdheden op het gebied van C-onderdelen en industriële benodigdheden.