Chemisch-technische producten

"Topcategorieën in ""Chemische & Technische producten"

Smeermiddelen, kleefstoffen en koelsmeermiddelen, die volgens moderne technieken worden vervaardigd, dragen niet alleen bij tot kwaliteitsborging en vergemakkelijking van vele werkstappen, maar ook tot het onderhoud en de onderhoudsvriendelijkheid van gereedschap en elektrische apparatuur van verschillende ambachten.

Het materiaal- of productspecifieke assortiment dat de directe verkoper Contorion aanbiedt, omvat hoogwaardige producten van bekende merkfabrikanten die voldoen aan de EU-normen en aan specifieke spanningsgraden. Voor binnen en buiten is bijvoorbeeld een multifunctionele, hersluitbare lijmstift geschikt, die gekenmerkt wordt door een uitzonderlijk hoge en snelle hechting en afdichting. Styrofoam kleefstoffen, die Contorion in verschillende verkoophoeveelheden aanbiedt, behoren tot de dispersielijmen die in de bouw- en schilderswereld gewaardeerd worden. Het bevestigen van lijstwerk en plinten, stucdecor of isolatieplaten kan snel gedaan worden. Lijmsticks of -patronen worden aanbevolen voor installaties en werk in de sanitaire sector.

Je smeermiddel- en lijmspecialist Contorion

Schrijnwerkers, slotenmakers, de metaalverwerkende industrie en de steigerbouw hebben op vele manieren baat bij een hightech lijm van visceuze kunststoffen. Deze sterk hechtende en afdichtende stoffen harden uit wanneer ze in contact komen met metalen oppervlakken in afwezigheid van lucht en zijn daarom geschikt voor het langdurig vastzetten van schroeven, veerringen of tapbouten. Afhankelijk van de plaats van gebruik en van een voeg- of montagelijm, kun je kiezen tussen verschillende hout- en fineerlijmen. Zelfs harde plastic platen en andere oppervlakken die niet identiek van materiaal zijn, kunnen gemakkelijk verlijmd worden met behulp van de merkproducten die Contorion verkoopt. Bovendien moet je, voor je een keuze maakt uit smeermiddelen of een bepaalde kleefstof, gebruik maken van de selectieve filtermechanismen volgens prijzen, gedetailleerde informatie en productnamen en het smeerapparaat kiezen.

Minder slijtage met smeermiddelen en koelsmeermiddelen

Professioneel onderhoud van tuinen en groenvoorzieningen en de bos- en houtindustrie zijn afhankelijk van efficiënt werkend, goed presterend materieel. Om bijvoorbeeld motoren, schaarbladen, kettingen en kogellagers bestand te maken tegen voortdurende belasting onder vaak ongunstige omstandigheden, hebben de vaklieden uiterst werkzame smeeroliën nodig om de verschillende onderdelen te beschermen. Bij Contorion moeten deze producten aan de volgende criteria voldoen:

  • bewezen kwaliteiten van actieve bestanddelen
  • temperatuurbestendige en lage-as smerende eigenschappen
  • optimale bescherming tegen wrijving
  • best mogelijke hechting

Hechtende zaagkettingoliën voor motor- en elektrische kettingzagen voorkomen wrijvingsverliezen, oververhitting en ook afschilfering en andere slijtage, zelfs bij hoge kettingsnelheden, dankzij de behandelde oppervlakken. Milieuvriendelijke multifunctionele producten op basis van plantaardige oliën worden gebruikt voor alle elektrisch aangedreven zagen in de houtverwerking. Je kunt de hoogwaardige olie voor grasmaaiers en kettingzagen ook gebruiken voor alle 2-takt motoren en voor motoren met automatische verse olie. Natuurlijk worden er bijvoorbeeld nevelsmeermiddelen, plakspatels, patronen, spuitmonden, trechters en andere hulpmiddelen aangeboden om de smeeroliën aan te brengen of in te spuiten. Voor vragen en aanbevelingen over smeermiddelen en koelsmeermiddelen is Contorion altijd beschikbaar als aanspreekpunt. Bovendien vind je er ook afdichtingsmiddelen, zoals afdichtingstape of raamdichtingen.