Meettechniek voor vakmensen

Topcategorieën in "Meten & testen"

Meet- en testapparatuur is een garantie voor kwaliteit en veiligheid, niet alleen in de handel en in autowerkplaatsen, maar ook in grootschalige industriële installaties en in de laboratorium- en medische technologie. Alle producten van de meettechniek van de gerenommeerde merkfabrikanten, die Contorion als directe distributeur presenteert, voldoen aan deze hoge eisencriteria, alsmede aan de Europese testnormen.

Gedetailleerde informatie, prijscategorieën en productnamen zijn filteropties die je kunt gebruiken voor een optimale, gebruikersspecifieke selectie. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar voor het meten van reactietemperaturen of temperatuurverschillen. Temperatuursensoren zijn geschikt voor viskeuze en kneedbare materialen. Digitale thermometers met variabele stand maken een flexibele vergrendeling mogelijk, afhankelijk van de toepassing. Precisiestopwatches met geïntegreerde sleepmechanismen zorgen voor nauwkeurige tijdmetingen en registreren ook tussentijden en onderbrekingscycli. Watermeters die horizontaal of verticaal geïnstalleerd kunnen worden, en digitale debietmeters voor stookoliepompen maken ook deel uit van het gamma meet- en testtechniek van Contorion.

Meten en testen van gereedschap voor vakmensen

Drukmeters zijn bij Contorion in vele configuraties verkrijgbaar. Manometers met Bourdonbuizen worden aanbevolen voor het meten van resultaten bij wisselende drukbelastingen en in een omgeving met veel trillingen, omdat zij nauwkeurige waarden aangeven voor vloeibare of gasvormige stoffen. Mobiele coatingdikte-indicatoren worden aangeboden als meertalige kleine apparaten, als high-tech meettoestellen met magnetische inductieve uitlijning of als echometers. Meetapparatuur voor vocht in bouwmaterialen en timmerhout draagt bij tot een snelle inventarisatie en tot de doelmatigheid van de daaropvolgende werkprocessen in alle ambachten. Slagentellers en stroomtangen met automatische uitschakeling behoren tot de werkuitrusting van iedere vakman. Alle Contorion-producten voor meten en testen worden gekenmerkt door de volgende kwaliteitskenmerken:

  • innovatieve registratiesystemen
  • minimalisering van werkprocesrelevante storingen
  • veiligheids- en werkgerelateerde waarschuwingssignalen
  • duurzame belastbare en onderhoudsarme materialen

Installatietesters met spanningsmonitors en grafische displays zijn volwassen modellen met veel test- en meetfuncties. Afhankelijk van de gekozen software worden de respectieve meetresultaten in testprotocollen ingevoerd. Of je nu regelmatige inspecties of acceptatietests uitvoert in een sanitaire ruimte of in fabrieksinstallaties - met behulp van deze meet- en testtechniek kun je onmiddellijk spannings- of stroomgerelateerde bronnen van gevaar opsporen.

Meetbare testresultaten met Contorion

Zelfaanzuigende hogedruk-testpompen, bijvoorbeeld, beveiligen processen met verwarmings- en stoomketels of koeleenheden. Maar deze pompen voorkomen ook overdrukschade in de hydraulica en op het gebied van de alternatieve energieën. In de halfgeleidertechnologie worden continuïteitstesters gebruikt om de polariteit te bepalen. Een hoogtechnologisch lijnoriëntatie-apparaat met geïntegreerde wisselstroom- en spanningswaarschuwing en hoge zendfrequentie spoort stroombronnen in leidingen en buizen op en controleert of de grenswaarden van een gelijk- of wisselspanning nageleefd worden. Enkel- of dubbelpolige spanningstesters worden gebruikt om kabelbreuken, kortsluitingen, defecte elektrische circuits en fasestoringen op te sporen. Contorion heeft laagspannings- en lichttesters voor motorvoertuigen in zijn gamma. Je vindt er ook speciale software en programma's voor gegevensback-up en geschikte reserve-onderdelen. Contorion is je deskundige aanspreekpunt voor meet- en testtechniek.