Pleistergereedschap

Pleistergereedschap

filters

Alle filters opnieuw instellen

2 artikelen gevonden met 5 varianten

Wiha hamer met zachte voorkant Veiligheid 832-38, rubber + celluloseacetaat inzetstuk
Levertijd: 2-3 werkdagen
vanaf € 22,75
incl. BTW
Halder combihamer Ferroplex EH-3677, met stalen buisgreep, nylon inzetstuk
Levertijd: 2-4 werkdagen
€ 37,10
incl. BTW

Stukgereedschap

Bij vele handmatige beroepen is goed gereedschap een belangrijke voorwaarde voor perfecte resultaten van het werk. Een beroep dat in dit verband zeker moet worden genoemd is het werk van de stratenmaker. Het stratenmaken wordt meestal niet geautomatiseerd uitgevoerd met grote machines – stratenmaken is een veeleisend beroep waarbij ook nu nog veel handwerk en kundigheid vereist wordt. Goed gereedschap kan hier wezenlijk bijdragen aan het efficiënt kunnen werken. Vooral werkzaamheden waarbij veel handwerk nodig is gelden als tijdrovend en soms ook als gevoelig voor fouten in de uitvoering. Met het juiste gereedschap kan tijd worden bespaard en kunnen fouten worden geminimaliseerd – en beide aspecten kunnen een positief effect hebben op de rentabiliteit van het bedrijf. Wie overweegt om stratenmakersgereedschap te kopen moet niet aan de verkeerde kant zuinig zijn.

Overzicht van stratenmakersgereedschap – de belangrijkste hulpmiddelen voor de stratenmaker

Vaak zijn het de kleine en nogal onopvallende gereedschappen die een werkdag beter kunnen maken – als u stratenmakersgereedschap koopt is het dus zinnig om aandacht te besteden aan alle groepen gereedschap. De belangrijkste gereedschappen voor stratenmaker zijn:

  • de nylon hamer: De nylon hamer is een van de belangrijkste gereedschappen van de stukadoor en wordt eigenlijk voortdurend gebruikt. In principe kan hier verschil worden gemaakt tussen nylon hamers, rubber hamers, straathamers en mokers. Bepaalde componenten, zoals bijvoorbeeld de hamerkop of de hamersteel, kunnen soms bij slijtage worden vervangen.
  • Hefgereedschap, zoals bandentangen, steentangen, klinkertrekkers en steengrijpers, kunnen bijdragen aan tijdbesparing, de benodigde kracht verminderen en uiteindelijke het resultaat van het werk verbeteren.
  • Met een steensnijder kunnen stenen op de bouwplaats worden pasgemaakt. Bij aanpassingen is dit stratenmakersgereedschap onmisbaar.
  • Metselkoord: dit onopvallende hulpje is voor precies en tegelijkertijd snel werken welhaast onmisbaar.
  • Met een transportkar in verband gelegde stenen kunnen meerdere stenen compleet in verband getransporteerd worden, wat een aanzienlijke tijdbesparing kan beteken.
  • Draadpennen worden gebruikt om metselkoorden goed te spannen. Ze zijn gemaakt van staal en worden diep in de grond gestoken. 
  • Met een richtijzer kunnen zware elementen van in verband gelegde stenen of afzonderlijke platen voor het trillen worden uitgelijnd.

Stratenmakersgereedschap van bekende fabrikanten

Bij Contorion staat een uitgebreid en veelzijdig assortiment aan stratenmakersgereedschap voor u klaar. Ook in dit segment kiest de specialist en directe verkoper van kleinmateriaal en industriebenodigdheden voor gerenommeerde merkfabrikanten. In alle gevallen kunt bouwen op de expertise van Contorion.