Persluchttechniek

Topcategorieën in "Persluchttechnologie"

In veel ambachtelijke en technische beroepen wordt tegenwoordig persluchttechniek gebruikt. Om precies te zijn heet het werken met perslucht in de techniek pneumatica. Vooral in mechanica, hydraulica en elektra concurreert de pneumatiek met de overeenkomstige toestellen. Bedrijven kiezen vaak liever voor persluchttechniek omdat die gewoonweg belangrijke voordelen biedt.

Het eerste argument blijft altijd het financiële aspect. Het zijn de kosten die pneumatiek zo populair maken. Er is voldoende lucht. De angst om met afschuwelijke prijzen geconfronteerd hoef je hier niet te hebben.

Persluchttechniek en persluchtgereedschap voor vakmensen

Naast het financiële aspect zijn er echter nog andere voordelen van pneumatiek. Perslucht kan gemakkelijk via pijpleidingen getransporteerd worden. Dit maakt het mogelijk centrale generatorstations op te zetten, die via ringleidingen met elkaar verbonden kunnen worden. Bovendien zijn afvoerbuizen niet nodig omdat de afvoerlucht in de buitenlucht ontsnapt. Elektrische en hydraulische systemen leveren hier meer problemen op; ze vereisen immers een terugkeer naar de bron. Perslucht biedt echter nog tal van andere voordelen die bedrijven en ondernemingen kunnen gebruiken. Lucht is gemakkelijk en veilig op te slaan. Dus als er in je persluchtnet een tank voor opslag beschikbaar is, zullen de mobiele compressoren alleen werken als de druk onder een vooraf ingestelde waarde zakt. Bovendien kan het drukkussen de voltooiing van een begonnen werkproces verzekeren, zelfs als het energienet zou instorten. Een ander voordeel van pneumatiek is het schone werk zonder vuil en viezigheid. Olievlekken en vuil werkmateriaal behoren in je bedrijf tot het verleden als je pneumatiek gebruikt en er de bijbehorende persluchtaccessoires bij krijgt. Natuurlijk vind je hier ook bekende merken als Hazet, Schneider Systems Scheppach.

Wij zijn je partner als het om perslucht gaat

Pneumatiek is veertig keer zuiniger dan spierkracht - dat zegt al veel over het effect in bedrijf. Het is eenvoudig, gemakkelijk te hanteren, zuinig en ook duurzaam. Bovendien zijn de werkgebieden van de pneumatiek veelomvattend. Enkele voorbeelden zijn:

  • Klemmen en spannen met perslucht
  • Transport met perslucht
  • Aandrijving met perslucht
  • Spuiten met perslucht
  • Blazen met perslucht
  • Testen en controleren met perslucht
  • Controle en regeling met perslucht

Op al deze gebieden bieden wij je de juiste hulp voor je bedrijf, je bedrijf of je onderneming. Natuurlijk kun je hier ook alle producten krijgen, zoals slagmoersleutels, uitblaaspistolen of bandenopblaasmeters, en de juiste accessoires voor het werken met pneumatiek.